Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Adresa Parohiei

Eglise
Notre Dame du Vallon des Fleurs

164, Av. Henry Dunant
06000 NICE
Franta
28 janvier 2006 6 28 /01 /janvier /2006 23:56

Duminica a 32-a după rusalii( a lui Zaheu)

 Evanghelia de azi ni-l prezinta  pe Zaheu,  mai marele vamesilor care auzind ca Iisus trece pe cale a   incercat sa se apropie de El,  sa il vada. Statura lui mica il impiedica sa isi implineasca gandul si atunci Zaheu isi depaseste propria conditie, se urca intr-un sicomor si nu numai ca il vede pe Hristos, dar spre surpriza tuturor, Hristos insusi ii cere sa-l primeasca in casa sa.

 

 

 

 Zaheu, socotit de lume ca fiind capetenia pacatosilor, ajunge sa se invredniceasca de primirea lui Hristos in casa sa. Ce a facut din acest vames un om vrednic de a-l primi pe Hristos ? Viata lui ? Nicidecum, deoarece vamesii erau socotiti ca fiind cei mai mari dintre pacatosi deoarece pe langa ca furau din banii ce se cuveneau Statului din impozite, pentru a-si acoperii faptele ii asupreau mai mult pe  oameni. Nu curatia vietii l-a facut pe Zaheu vrednic sa il vada pe Hristos, ci ravna si staruinta urmate de acceptarea cu bucurie a darului prezentei lui Hristros.  

 

 Aceasta intalnire dintre Zaheu si Fiul lui Dumnezeu poate sa se repete in viata fiecaruia dintre noi. Sunt lucruri dumnezeiesti care nu ne sunt la indemana datorita neputintelor omenesti si slabiciunii firii noastre. Cu toate acestea marturia despre ele ne ajunge la urechi. Daca primind aceasta marturie vom ajunge sa fim capabili sa ne depasim propriile limite si sa ne apropiem de ele, Darul lui Dumnezeu se va statornicii in noi, cu conditia sa il primim cu bucurie, asa cum a facut-o Zaheu  despre care Scriptura ne spune ca . « a coborat degraba si L-a primit, bucurandu-se ».

 

 

Partager cet article
Repost0

commentaires