Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Adresa Parohiei

Eglise
Notre Dame du Vallon des Fleurs

164, Av. Henry Dunant
06000 NICE
Franta
9 avril 2006 7 09 /04 /avril /2006 00:16

PASCA ROMANEASCA

 INGREDIENTE

 Aluatul  : 600g faina, 30g drojdie, 3-4 oua, 200g zahar, 100g unt, 2-3 linguri de ulei, 1 pahar de lapte si putina sare.

 Umplutura : 750 g brinza de vaci proaspata, 100 g de unt, 200 ml de smintina, 50 g de gris, 50 g faina, 200 g zahar, 5 oua,
1/2 lingurita de sare, 100 g de stafide, 30 ml de rom, coaja rasa de lamiie

 MOD DE PREGATIRE

 Aluatul se prepara in felul urmator :

 Se pune faina ( la temperature camerei) in vasul in care se va framanta aluatul. Se face loc in mijloc pentru a pune drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit. Separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si cu  putina sare si apoi se toarna in locul facut in mijlocul fainii. Se adauga coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si romul si se amesteca incet pentru a se absoarbi toata faina. Daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte. Se framanta adaugandu-se cate putin untul topit.

 Aluatul se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa dospeasca la  cald. Timpul mediu de dospire este de 1-3 ore. Depinde de temperatura camerei si de calitatea drojdiei. Aluatul este pregatit cand isi dubleaza volumul.

 Puteti folosi aluat din comert – pate brisé-

 

Umplutura :  

  Frecati brinza intr-un castron pina ce se omogenizeaza ca o crema, adaugati galbenusurile, untul topit (dar rece), smintina, sarea, grisul, faina, coaja de lamiie rasa si stafidele, pe care le-ati tinut o ora in rom. Bateti albusurile spuma tare, adaugati zaharul, o lingura de rom si cind compozitia s-a intarit puneti-o peste brinza, amestecind usor cu telul sau prin rasturnare. Presati cu mina lateral, inalt, iar la mijloc puneti crema, pe care o nivelati.

 Pregatirea

 Intr-o  tava unsa cu unt sau cu margarina puneti o foaie de aluat cu grosimea de 3 mm. Puneti umplutura, asezati deasupra un gratar din aluat, ungeti cu ou sau numai cu albus si puneti  pasca la copt in cuptorul incalzit.

 Paste fericit !

Partager cet article

Repost 0

commentaires